Blog

Een website maken: De stappen

Een website maken vergt enkele stappen. We beginnen bij het maken van een design, gaan dan over naar de ontwikkeling en als laatste zetten we de puntjes op de I door de website SEO-vriendelijk te maken.

Design

Als eerste starten we met het logo en stijlgids. Als de klant al een logo heeft gaan we deze ‘ontleden’ en de kleuren overnemen. Op basis daarvan maken we een stijlgids.

Is er nog geen logo of moet er een nieuw logo gemaakt worden? Dan maken wij een aantal ontwerpen. Daaruit kiest u degen die het best bij u past (of u vraagt nieuwe designs) en zo gaan we verder tot de klant tevreden is. Ook hier wordt na het logo een stijlgids gemaakt.

Development

Nu kan het maken van de website beginnen. We bekijken met de klant want het doel van de site is

  • Wilt u offerteaanvragen ontvangen?
  • Wilt u een moderne uitstraling of liever traditioneel?
  • Gaat u een blog bijhouden en u bezoekers informeren?
  • Is de website puur informatief?
  • Moet er later evt een webshop of grote zoekfunctie worden toegevoegd?

Prijs

Eens we dit weten gaan wij aan de slag met het bouwen van de website. Hiervoor geven wij een offerte op basis van bovenstaande doelen. Een website met veel variabele (zoals webshops, immo sites met zoekfilter, blogs,…) vragen meer tijd en zullen dus duurder zijn dan een statische website( bv 4 pagina’s home-over ons- wat wij doen – contact) dat maar zelden zal aangepast worden.

Als deklant akkoord is met de offerte starten we aan de bouw. we sturen ijna dagelijks updates en vragen aan de klant de nodige info.

Hebt u nog geen teksten of weet u niet waar te beginnen, schakel dan een copywriter in. Deze maakt een tekst op asis van u verhaal met de juiste zoekwoorden.

Ook Jacoux helpt met de juiste teksten en foto’s. Wij rekenen hier nooit iets extra voor aan! U moet zelf wel al wat geschreven hebben en dan herwerken wij uw teksten. Niet bedrijfsgerelateerde foto’s leveren wij ook aan.

SEO

Tijdens het schrijven en maken van de website houden wij al rekening met de SEO. We zorgen al van het begin dat uw website snel laad, we doen aan keyword research,…

Eens de website goedgekeurd is door u, de juiste teksten en foto’s erin staan en de site is geoptimaliseerd om hoog te scoren in Google, kunnen we live gaan.

Domeinnaam, hosting en live gaan site

‘Live gaan’ is eigenlijk de website op een server zetten. Dat is een soort PC die 24/24 7/7 aanstaat en waar websites op worden gehost. Je kan hieraan een domeinnaamkoppelen zodat mensen vie het internet jouw website kunnen raadplegen.

Het is wat simpel uitgedrukt, maar meer is hier ook niet aan. Achter de schermen moten de servers wel blijven draaien. Je kan bij 101 hostingmaatschappijen terrecht. Vanaf €2/maand tot €100 / maand.

Zoals altijd is goedkoop duurkoop. Bij sommige goedkope hostingbedrijven worden websites zeer dicht op elkaar gezet, waardoor deze traag laden en soms zelfs offlien gaan voor een aantal uur. Let dus op met TE goedkope hostingbedrijven.

Jacoux biedt ook hosting en domeinnamen aan voor €100/jaar. Wilt u ergens anders hosten, dan is dat ook oké voor ons!

De website is gehost, nu stata hij live. Om bij te houden hoeveel bezoekers u hebt ontvangen installeren we Google Analytics of als u in een gevoelige sector zit Matomo. Hier kan u bijhouden hoeveel bezoekers er per dag/maand/week op u site komen.

Optioneel kan u ook kiezen om een marketingplan op te stellen. Wij gana dan enkele uren per maan met u samenzitten en kort opvolgen hoe u website scoort én het nog beter kan doen.